Στο Atlas map παρουσιάζονται διαφορετικές οντότητες χωρισμένες ανά χώρα και συγκεκριμένα 24 κοινωνικά ιδρύματα: 6 από την Ελλάδα, 5 από την Ιταλία, 3 από τη Σλοβενία και 10 από άλλες χώρες της ΕΕ. Στόχος του είναι να χαρτογραφήσει και να αναλύσει κοινωνικές επιχειρήσεις που εμπλέκονται σε διαπολιτισμικές πρακτικές χειροτεχνίας και ευθυγραμμίζονται με τις αρχές της βιώσιμης κυκλικής οικονομίας. Ο κύριος σκοπός είναι η συλλογή εμπειριών που προσφέρουν πολύτιμες γνώσεις για την προώθηση της ένταξης και της εύρεσης εργασίας.
To Atlas Map δημιουργήθηκε μέσα από δύο συμπληρωματικές ερευνητικές δράσεις και συγκεκριμένα την έρευνα τεκμηρίωσης και την ανάλυση πεδίου. Η έρευνα τεκμηρίωσης είναι μια έρευνα σε εθνική και ευρωπαϊκή κλίμακα για τις υπάρχουσες πραγματικότητες των κοινωνικών επιχειρήσεων στις οποίες εργάζονται μετανάστες και άτομα με λιγότερες ευκαιρίες και που ασκούν μια μορφή διαπολιτισμικής δεξιοτεχνίας.
Η δεύτερη ερευνητική δράση ήταν η ανάλυση πεδίου, στην οποία μέλη της κοινοπραξίας επισκέφθηκαν αυτοπροσώπως ορισμένους από τους φορείς που επιλέχθηκαν στην έρευνα τεκμηρίωσης προκειμένου να συλλέξουν ποιοτικά και ποσοτικά δεδομένα.
Το έργο Intercraft στοχεύει στο να προάγει την κοινωνική συμπερίληψη, την καινοτομία και τον διαπολιτισμικό διάλογο μέσα από μία νέα εκπαιδευτική μεθοδολογία, που θα εμπλουτίσει τις δεξιότητες των μεταναστών, των κοινωνικών λειτουργών, όσων εργάζονται με νέους και με τον τοπικό καλλιτεχνικό τομέα. Αποσκοπεί στη δημιουργία ενός νέου μοντέλου κοινής αξίας – κοινωνική και οικονομική – μεταξύ των παραπάνω ομάδων-στόχων.