ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
EAEA - EAEA - Ευρωπαϊκή Ένωση για την Εκπαίδευση Ενηλίκων
Η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Εκπαίδευση Ενηλίκων (EAEA) είναι η φωνή της μη τυπικής εκπαίδευσης ενηλίκων στην Ευρώπη. Η EAEA είναι μια ευρωπαϊκή ΜΚΟ με 120 οργανώσεις μέλη σε 43 χώρες και εκπροσωπεί περισσότερους από 60 εκατομμύρια εκπαιδευόμενους σε όλη την Ευρώπη. Η EAEA είναι μια ευρωπαϊκή ΜΚΟ με σκοπό να συνδέει και να εκπροσωπεί τις ευρωπαϊκές οργανώσεις που ασχολούνται άμεσα με την εκπαίδευση ενηλίκων. Αρχικά γνωστή ως Ευρωπαϊκό Γραφείο Εκπαίδευσης Ενηλίκων, η EAEA ιδρύθηκε το 1953 από εκπροσώπους πολλών ευρωπαϊκών χωρών. Η EAEA προωθεί την εκπαίδευση ενηλίκων και την πρόσβαση και συμμετοχή στη μη τυπική εκπαίδευση ενηλίκων για όλους, ιδίως για τις ομάδες που σήμερα υποεκπροσωπούνται.
EVBB - Ευρωπαϊκή Ένωση Ινστιτούτων Επαγγελματικής Κατάρτισης
H EVBB είναι η ευρωπαϊκή οργάνωση-ομπρέλα των ελεύθερων και μη κερδοσκοπικών εκπαιδευτικών φορέων. Στόχος της είναι η ποιοτική βελτίωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης στις ευρωπαϊκές χώρες και η αύξηση των προσπαθειών που καταβάλλονται στην εκπαίδευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
EfVET - Ευρωπαϊκό Φόρουμ Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης
Το EfVET – το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης – ιδρύθηκε το 1991 μετά την αναγνώριση ότι τα ιδρύματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης δεν είχαν φωνή στην Ευρώπη. Τα ιδρύματα επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης αντιμετώπιζαν, εκείνη την εποχή, προκλήσεις για να κερδίσουν την αναγνώριση ως βασική εκπαιδευτική πορεία για πολλούς νέους. Το χάσμα μεταξύ ακαδημαϊκής και επαγγελματικής εκπαίδευσης ήταν σημαντικό και το αποτέλεσμα ήταν ότι οι ευάλωτοι νέοι και ακόμη και οι ενήλικες ήταν σημαντικά αποσυνδεδεμένοι. Ήταν καιρός να δημιουργηθεί ένα δίκτυο επαγγελματικών ιδρυμάτων ΕΕΚ για να εξασφαλιστεί η φωνή τους σε όλη την Ευρώπη τόσο στο πεδίο της πολιτικής όσο και για να μοιραστούν και να καθιερώσουν καλές πρακτικές στην παροχή μάθησης στην ΕΕΚ.
ΔΙΚΤΥΑ
REN - CFE Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Προσφύγων
Από την έναρξη λειτουργίας του το 2018, το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας Προσφύγων έχει: διευκολύνει την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών και τη δικτύωση μέσω τεσσάρων ετήσιων συνόδων κορυφής, τακτικών εργαστηρίων βιντεοδιάσκεψης και διαδικτυακών εργαλείων συνεργασίας- χαρτογραφήσει τη δομή, τη χρηματοδότηση, το περιεχόμενο και τον αντίκτυπο 52 προγραμμάτων που διεξάγονται από 39 οργανισμούς σε 19 χώρες- συγκεντρώσει παγκόσμιους πόρους και συγκεντρώσει ανατροφοδότηση από εμπειρογνώμονες σε μια σειρά ερευνητικών έργων- και υλοποιήσει εκστρατείες συνηγορίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε παγκόσμιο επίπεδο για την προώθηση της επιχειρηματικότητας των προσφύγων και την αύξηση της κλίμακας και του αντίκτυπου της διαθέσιμης υποστήριξης.